Sjoeler/Sjoelster van het jaar

Voor het eerst is op 19 oktober 2019 de prijs voor de sjoeler en sjoelster van het seizoen uitgereikt.

Het bondsbestuur heeft besloten deze prijs ieder seizoen toe te kennen. De prijs wordt overhandigd op het eerste NK van het nieuwe seizoen, dat is op dit moment het NK Teams.

Hoe wordt de stand bepaald? Voor ieder NK dat op persoonlijke basis wordt gespeeld (NK 20-2 en NK Individueel) en de beker worden punten voor de eerste 10 plaatsen toegekend aan dames en heren. Voor de beker is dit de eerste keer op basis van zes wedstrijden gedaan, maar vanaf nu wordt dat op basis van het gehele bekerseizoen gedaan.

Voor het NK Teams geldt dat het winnende team 10 punten per speler krijgt. Het volgende team krijgt 9 punten en zo verder tot het laatste team 1 punt krijgt. Nu kan het zijn dat de eerste dame bijvoorbeeld pas in het derde team naar voren komt. Dan krijgen de drie heren van dat team 8 punten en de dame van dat team 10 punten. Het kan dus voorkomen dat de dame die 1 punt krijgt in een team speelt dat niet bij de eerste 19 is geëindigd.

Voor het NK Koppel geldt hetzelfde als voor het NK Teams, alleen dan betreft het 2 spelers uit een koppel die punten krijgen i.p.v. 4 zoals bij het NK Teams.

Klik hier voor de uitslag sjoeler van het jaar

Klik hier voor de uitslag sjoelster van het jaar

2022_Sjoelbond_Bestuur_2
Welkom sjoeler en sjoelverenigingen!

Sluit je aan en doe mee!

Word Lid!