Seizoen 2020 – 2021 en COVID-19

Vandaag, 18 november, is de volgende mail aan de verenigingen en individuele leden gestuurd:

“Hallo allemaal,

Op 14 november hebben het bondsbestuur, de landelijk wedstrijdleider en de vertegenwoordiging van de bekercommissie met elkaar de Corona situatie besproken en welke impact dat heeft op de tweede helft (januari – juni 2021) van het seizoen 2020 – 2021.

Nederland zit op dit moment nog in een gedeeltelijke lock down. Op 3 november is aangekondigd deze nog tot minimaal 18 november vol te houden met daarbovenop nog extra maatregelen. Dit alles met als doel het aantal besmettingen terug te dringen. Daarmee gaat het uiteindelijk lukken om de druk op de zorg te ontlasten.

Als verder geluisterd wordt naar de verschillende deskundigen dan verwachten zij de eerste maanden geen substantiële verbetering. Ook wanneer het vaccin uiteindelijk beschikbaar komt, zal het weken tot maanden duren voordat de situatie dusdanig verbetert, dat weer van enigszins normaal leven sprake is.

De overheid heeft een routekaart gemaakt, waarmee vastgesteld kan worden welke maatregelen gelden bij een bepaald niveau. Deze is bijgesloten in de bijlage.

Op deze kaart is nu dus de lock down situatie van toepassing. Pas bij niveau waakzaam is het voor de ANS weer mogelijk om evenementen zoals NK’s en dergelijke te organiseren. De verwachting is dat het nog maanden duurt voordat we bij dit niveau zijn aanbeland. Voor die tijd is nog verschil in de regio’s mogelijk, maar dat kan ook daarna nog zo zijn.

Voor het bondsbestuur is het van belang dat we meer dan 60 deelnemers kunnen hebben en dat er vanuit iedere regio in Nederland naar het betreffende evenement gereisd kan worden. Deze situatie zal nog maanden op zich laten wachten is de mening van het bondsbestuur. Met tegenzin heeft het bondsbestuur unaniem besloten om het seizoen 2020 – 2021 als gesloten te beschouwen. Dit houdt het volgende in:

  • Er zullen geen NK’s worden gehouden in het seizoen 2020 – 2021
  • Er zullen geen bekerwedstrijden worden gehouden in het seizoen 2020 – 2021
  • Er zullen geen bokaalwedstrijden worden gehouden in het seizoen 2020 – 2021
  • Eerder was al besloten in overleg met de WK commissie om het WK sjoelen te verplaatsen naar 2022.

In maart/april zal het bondsbestuur in overleg met de landelijk wedstrijdleider en bekercommissie de dan geldende situatie bespreken en deze vertalen naar seizoen 2021 – 2022.

Het bondsbestuur betreurt uiteraard dat zij deze beslissing heeft moeten nemen, maar de gezondheid en welzijn van onze leden en hun achterban staat bij ons voorop.

Blijf gezond en blijf op elkaar letten. Alleen samen komen we uit deze situatie.

Met vriendelijke groet,

Ingrid Mulder

Bondsbureau ANS”

Klik hier voor de routekaart van de overheid

2022_Sjoelbond_Bestuur_2
Welkom sjoeler en sjoelverenigingen!

Sluit je aan en doe mee!

Word Lid!