ANS Wedstrijd Sjoelbakken

Met de geslaagde certificering van de Heemskerk HS-50 is de ANS sinds 15 juli 2023 in het bezit van twee officiële wedstrijd sjoelbakken: naast de Schilte S240 nu dus ook de Heemskerk HS-50!

14 en 15 juli zijn afsluitingen geweest van een lange periode van testen en uitproberen van de Schilte S240 en de Heemskerk HS-50 sjoelbak. Doel was om mensen weer meer plezier in het sjoelen te laten krijgen, omdat dit de laatste jaren best wel onder druk was komen staan. We durven te stellen dat dit goed gelukt is!

Op 14 juli 2023 hebben Wijnand Spring in’t Veld en Jos Mulder een bezoek gebracht aan Schilte en daar overlegd met Bart Pompe, directeur Schilte. Wijnand had een aangepaste Schilte S240 sjoelbak meegenomen om door te nemen welke wijzigingen aan de sjoelbak gewenst zijn. Bart heeft deze doorgenomen en opgetekend en de afspraak is dat Schilte eind september/begin oktober aan Wijnand een of meer aangepaste sjoelbakken zal presenteren.

Op 15 juli 2023 zijn Henk Stok (landelijk wedstrijdleider) en Jos Mulder afgereisd naar Kudelstaart om de certificering van de Heemskerk HS-50 samen met Wijnand Spring in’t Veld en Ronald van der Meer (Heemskerk) af te ronden. 20 HS-50 sjoelbakken lagen klaar en van iedere bak zijn steekproefsgewijs enkele maten genomen om te vergelijken met het spelreglement.

Aan het einde was nog maar een conclusie gerechtvaardigd: de HS-50 verdient het predicaat officiële wedstrijd sjoelbak erkend door de ANS!

Leuk feitje wat we overgehouden hebben aan deze certificering: niet alle belangrijke maten zijn opgenomen in ons spelreglement. Een reden voor onze wedstrijdleider om het spelreglement hierop aan te passen!

2022_Sjoelbond_Bestuur_2
Welkom sjoeler en sjoelverenigingen!

Sluit je aan en doe mee!

Word Lid!