Waar kun je terecht met een klacht?

Klachtenwijzer

De ANS wil zorgvuldig omgaan met klachten, maar er zijn veel verschillende soorten klachten die bij verschillende klachteninstanties worden behandeld. De Klachtenwijzer wil jou helpen om in een oogopslag duidelijk te hebben bij wie je terecht kunt met je klacht en wat je moet doen. Klagen is niet meer zo makkelijk. Ook vanwege dwingende eisen van NOC*NSF is er heel veel reglementering gekomen met de bedoeling zoveel mogelijk waarborgen te scheppen. Belangrijk: het gaat hier om klachten die gaan over gedrag. Het gaat hier niet over sjoel-inhoudelijke zaken die met de spelregels van sjoelen van doen hebben. Hier is de centraal wedstrijdleider voor.
NK TeamsNK Teams

VERTROUWENSPUNT SPORT

Behalve bij de ANS kun je ook elders je grieven kenbaar maken. De weg van het strafrecht (politie, Openbaar Ministerie) staat hiervoor open en ook NOC*NSF heeft een Vertrouwenspunt Sport ingericht. Dit is een algemene plek waar je vertrouwelijk kan bespreken wat je overkomen is en bekijken/overleggen welke vervolgstap je zou kunnen zetten.

Voor alle sporters en hun omgeving heeft NOC*NSF in samenspraak met de sportbonden het Vertrouwenspunt Sport opgezet. Hier kun je vragen stellen of meldingen doen over zaken als doping, matchfixing, eetstoornissen en seksuele intimidatie.
In een vertrouwelijk gesprek bespreek je wat je dwars zit en welke stappen je kunt zetten om het aan te pakken.
Voor meer informatie ga naar:  www.vertrouwenspuntsport.nl of  Veilig Sport Klimaat (VSK)  
2022_Sjoelbond_Bestuur_2
Welkom sjoeler en sjoelverenigingen!

Sluit je aan en doe mee!

Word Lid!