Beker Zwolle

Op 29 oktober is de tweede bekerwedstrijd van het seizoen gespeeld in Zwolle.

De winnaars van deze wedstrijd zijn:

  • Dames: Elly Mensen
  • Heren: Ronald Polman

Klik hier voor alle uitslagen van de beker

De grens om het hoofdtoernooi te halen lag deze wedstrijd op 1371 bij de heren en 1245 bij de dames. Bij de heren was het zuur voor de nummer 33, hij had dezelfde score als de nummer 32, maar helaas een lagere topscore. De bakken waren niet bijzonder moeilijk, maar ook zeker niet bijzonder gemakkelijk. Wellicht is dat de verklaring dat er niet al te hoog is gegooid in de voorronde.

Hoofdtoernooi dames

De tweede ronde kende wellicht een verrassing: Jacqueline Heijnis moest het onderspit delven. Verder (in ieder geval op papier) een spannende pot tussen Heidi Hop en Agnita Loch, waar Agnita uiteindelijk aan het langste eind trok. De derde ronde leek Agnita haar kruit verschoten te hebben en verloor van Leonne Heijnis. De andere bewezen dat het plaatscijfer dat zij hadden terecht was, niettemin hebben hun tegenstanders er alles aan gedaan om het ongelijk te bewijzen. Ook de vierde ronde bleken de plaatscijfers een voorspellende waarde te hebben, waardoor de volgende plaatsing voor de vijfde ronde ontstond:

  • Finale: Hettie Kleine – Elly Mensen: 7 – 11
  • Derde/vierde plaats: Leonne Heijnis – Bea Sneller: 8 – 2

Hoofdtoernooi heren

Bij de heren hadden de plaatscijfers in de eerste ronde ook een voorspellende waarde op 1 uitzondering na. In de tweede ronde was dit veel minder het geval en lieten 5 van de spelers met het hogere plaatscijfer zich verrassen. In de derde ronde leek het plaatscijfer helemaal niets meer te zeggen, drie van de vier spelers met het lagere plaatscijfer wonnen de ronde. In de vierde ronde was dit voor 50% het geval, waardoor de volgende plaatsing voor de laatste ronde ontstond:

  • Finale: Siem Oostenbrink – Ronald Polman: 3 – 11
  • Derde/vierde plaats: Pieter Euverman – Dick Eijlers: 2 – 8

Afvaltoernooi

Voor de dames en de heren in het afvaltoernooi en de poules was nog niet alle kruit verschoten en kwamen er mooie en wisselende uitslagen uit de koker rollen. Uiteindelijk naar vier of vijf ronden spelen kwamen hier ook de laatste standen op het bord en werden de punten verdeeld.

2022_Sjoelbond_Bestuur_2
Welkom sjoeler en sjoelverenigingen!

Sluit je aan en doe mee!

Word Lid!