Beker Zwolle

Op 28 januari is in Zwolle de vierde bekerwedstrijd van het seizoen gespeeld.

Klik hier om de uitslag te raadplegen

Wat opviel was het aantal afmeldingen, wellicht heeft dit te maken met een griepgolf die door Nederland waart? De 69 overgebleven deelnemers hebben er uiteindelijk een mooie wedstrijddag van gemaakt.

Bij de heren waren er in de eerste ronde wat kleine verrassingen, waardoor sommige gevestigde namen niet door gingen in het bovenste gedeelte van het schema. In de tweede ronde werd Jan Drent verrast door Pieter Euverman, verder ging het redelijk zoals de nummers het aangaven. In de derde rond ging het niet zoveel met de nummers mee, maar gezien de klasse van de overgebleven heren is dit niet al te verwonderlijk. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de finale tussen Herman en Tim, die na een spannende finale met 10 – 8 door Herman gewonnen werd,

Bij de dames liep tot aan de finale alles met de nummers mee en waren het uiteindelijk Elly en Hettie die zich op mochten maken voor de finale. Zoals ik al hierboven aangaf, lijkt het of er een griepgolf aan het rondwaren is en mogelijk is dat een reden geweest voor het niet thuis kunnen geven van Hettie in de finale, die door Elly met 10 – 0 gewonnen werd. Als dat zo mocht zijn, van harte beterschap. De eerdere ronden gaven dit beeld niet te zien: een ijzersterke Hettie stoomde door de ronden heen naar de finale. Dat kan ook gezegd worden van Elly, die (uit betrouwbare bron vernomen) gedurende de gehele dag, maar eenmaal onder de 140 heeft gegooid.

Voor de liefhebbers: de scores in de finales.

 

2022_Sjoelbond_Bestuur_2
Welkom sjoeler en sjoelverenigingen!

Sluit je aan en doe mee!

Word Lid!