Beker Beneden-Leeuwen

Op 26 november 2016 is de derde bekerwedstrijd van het seizoen gespeeld in Beneden-Leeuwen.

Klik hier voor de uitslag van de beker

De voorronde kenmerkte zich door niet al te hoge scores. Bijvoorbeeld de score van 1315 was genoeg bij de heren om naar het hoofdtoernooi te gaan en 1247 was dit bij de dames.

Hoofdtoernooi heren: de eerste ronde hield de “gevestigde orde” zich staande, behalve Patrik Haring. Hij werd verrast door Wim Voorbij. Dat ging over een marathonpartij van 9-7. De tweede ronde moest Wim zich met 8-6 gewonnen geven bij Johan Mosterd. Ook in deze ronde weer een kleine verrassing (zeker voor Harm zelf :-)): Ronald delfde het onderspit tegen Harm Zoutman.  En misschien mag je ook het winnen van Pieter Euverman tegen Tim van Sommeren als verrassing zien, maar Pieter laat vaker mooie dingen zien. In de halve finale ook nog een monsterpartij: Harm Zoutman tegen Jan Drent: 10 – 8 waarbij dus de laatste beurt in twee onderbeurten gegooid moest worden. Jan trok uiteindelijk aan het langste eind.Uiteindelijk leverde dit de volgende finale op: Jan Drent – Dick Eijlers: 10-6. Jan van harte proficiat!

Hoofdtoernooi dames: hier baarde Jacqueline Klunder opzien door haar zeer goede voorronde (1360), maar ook in de tweede ronde tegen Jacqueline Heijnis: 8 – 6 winst. Daarna volgde een monsterpartij tegen Ida Maytum, maar deze moest Jacqueline aan Ida laten met 10 – 8. Verder liep alles bij de dames “gewoon”… Uiteindelijk leverde dit de finale op tussen Elly Mensen en Ida Maytum op. Zij lieten zien waarom iedereen sjoelen op zijn minst zou moeten proberen. De toeschouwers zaten op het puntje van de stoel om uiteindelijk Elly met 12 – 10 aan het langste eind zien trekken. Elly van harte proficiat!

Verder was er natuurlijk het afvaltoernooi en de afvalpoule. Over dit laatste moet de bekercommissie goed nadenken: het sluit niet aan bij het bekersysteem en het merendeel van de spelers die dit spelen, vinden het gewoon niet leuk.

Een zorgpuntje is het aantal deelnemers: deze wedstrijd 68 (72 speelden de voorronde, maar 4 daarvan alleen de voorronde) en eigenlijk is het dit seizoen niet veel meer geweest. We zijn gewend aan deelnemersaantallen van ruim boven de 80. Hier ligt een uitdaging voor de bekercommissie om dit om te buigen. Maar laten wij ze niet in de steek laten! Maak eens kennis met het bekersysteem en ik kan je beloven dat het een speciale ervaring is.

 

2022_Sjoelbond_Bestuur_2
Welkom sjoeler en sjoelverenigingen!

Sluit je aan en doe mee!

Word Lid!